Veelgestelde vragen Nieuwjaarsduik

 

De Gebr. van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige Huizer traditie met 400 deelnemers en een volle Zomerkade in Huizen. Het evenement in Huizen vond in 2017 voor het eerst officieel plaats als 'Serieuze UNOX Duik'. Vanaf 2019 bouwen we aan de Zomerkade aan een Winterboulevard! 

Hier vind je praktische informatie rondom de Nieuwjaarsduik en WinterBoulevard in Huizen.

Waar: Huizen, Zomerkade kruising met Wedekuil. (Ter hoogte van het Kunstwerk). Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn. 

 

Parkeren: Wij verzoeken iedereen zoveel mogelijk bij de Surfclub te parkeren en NIET direct aan de Zomerkade. Als u bij de Surfclub parkeert kunt u mogelijk na de duik ook sneller het terrein verlaten.   

Hoe laat: Het startsein van de Nieuwjaarsduik wordt om 15.00 uur gegeven, vanaf 13.30 uur kun je een duikbewijs ophalen of alsnog kopen. Wees er op tijd bij, er kunnen maximaal 1000 mensen meeduiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Centraal is er een warming up rond 14.50 uur. 

Kaartverkoop: Inschrijven voor de duik gebeurt bij aanmelding via deze website en bij voldoende plaatsen ter plekke op 1 januari in Huizen waarbij inschrijven op locatie € 5,00 kost. Vanaf 1 december start de online voorverkoop en op 1 januari vanaf 13.30 uur start de kaartverkoop op locatie voor de duik in Huizen. Aanmelden is Noodzaak! 

Kosten: Meedoen aan de Nieuwjaarsduik is gratis voor de 1e 150 aanmelders. Daarna kost meedoen aan de duik €2,50 in de voorverkoop en € 5,00 last minute op locatie. 

Alle deelnemers ontvangen bij deelname aan de Nieuwjaarsduik in Huizen een traditionele Unox muts, een herinnering en een kop warme erwtensoep. VIP deelnemers kunnen rekenen op een extra gevulde goody bag. 

V: Kan ik me daar omkleden?
A: Ja, op het strand staat een grote tent waar je je kunt omkleden en waar je je spullen kunt achterlaten wanneer je gaat duiken. Er staat 1 verwarmde opblaastent op het strand van 65m2. Op het plein staat de grote verwarmde tent van 20 x 15 meter. 

LET OP: de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt of geef het tijdens de duik aan bekenden. 

V: Zijn er kluisjes aanwezig?
A: Nee, maar er is wel 1 grote tent waar je je kunt omkleden, hier kun je eventueel je spullen achterlaten.

LET OP: de organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt

V: Hoe oud moet je zijn om mee te doen?
A: De Nieuwjaarsduik is voor alle leeftijden. LET OP: Mee duiken is op eigen risico en kinderen onder 12 jaar hebben groter risico op onderkoeling. Mensen met kinderen worden geadviseerd aan de zijkanten van het evenemententerrein in het water te duiken. 

V: Kan ik ook ergens toekijken als ik niet wil duiken maar wel mijn zoon/dochter/vriend(in) wil zien duiken? Zo ja, waar moet ik dan zijn?
A: Dat kan zeker! Op de boulevard, het terras bij het kunstwerk en het strand kun je toekijken wanneer je geen duikbewijs hebt. Je kunt alleen het 'duikvak' op met een kaartje. 

V: Gaat de duik altijd door? Zo niet, wanneer wordt dat bekend gemaakt?
A: Nee, de duik gaat niet door bij de volgende omstandigheden of een combinatie hiervan: harde wind, te koude gevoelstemperatuur, onweer. Dit word de dag voor de duik gecommuniceerd via www.nieuwjaarsduikhuizen.nl, maar check de dag zelf ook nog voor de zekerheid. Het wel of niet doorgaan van de duik wordt bepaald in overleg met de KNMR uit Blaricum/Huizen en de organisatie, de AWay Group. 

 

V: Zijn er EHBO'ers en andere veiligheidsdiensten aanwezig?

A: Ja, het evenement wordt ondersteund door de Huizer Reddingsbrigade, KNRM en de EHBO/Strandwacht van Huizen.


V: Zijn huisdieren toegestaan tijdens de NJD?
A: Huisdieren zijn in de wintermaanden toegestaan op het terrein.