Help mee de WinterBoulevard Huizen te delen

A5 - flyer 2019-2020
A5flyer (voor).jpg
A5flyer (achter).jpg
A3 - poster 2019-2020
Winterboulevard-Huizen-A3-Poster-dec-201
Persbericht

WinterBoulevard Huizen ontpopt aan de Zomerkade

Winterse Eventweek met highlights voor iedereen

 

Aan de Zomerkade groeit het evenement rondom de Nieuwjaarsduik uit tot een groter evenement, de WinterBoulevard Huizen. De Winter Boulevard is een evenement voor jong en ouder, waarbij verbinding, saamhorigheid en gezelligheid voorop staan. Het evenement start op vrijdag 27 december en eindigt op 3 januari.

 

WinterBoulevard

De organisatie achter de WinterBoulevard is voor 2019 weer druk bezig geweest een mooi programma te maken aan de Zomerkade. Met als basis een grote verwarmde tent van 300 m2 en een gezellig verlicht en aangekleed kunstwerkplein is de basis gelegd voor een actieve week.  

 

Na de kick-off voor genodigden op vrijdag 27 december staat zaterdag 28 december van 14.00 – 22.00 uur in het teken van het 1e ‘Winterbier Festival’ in samenwerking met de Gooimeer Brouwerij. Maar liefst 35 verschillende bieren van 7 brouwerijen zullen te proeven zijn. Uiteraard is er ook gedacht aan de jeugd en niet bierdrinkers.

 

Zondag 29 december tussen 14.00 en 19.00 uur wordt een bijzonder gezellige dag met overdag het ‘SNS - kidsNplay Festival’ waar kinderen met papa’s en mama’s, opa’s en oma’s zich een lange middag en avond kunnen vermaken. Knutselen en creatief zijn met de Kunststudio (waaronder je eigen ‘lichie maken)’, een kinderdisco met studio Dansu, djembé workshops, buiten broodjes bakken met Montgomery scouting, schminken, SNS wervelwindspel, zandtekenen, en meer!

 

Om 17.00 uur gaat de 1e ‘SNS - Huizer Lichies’ wandeltocht van start. Een verlichte wandelparade door het havengebied, langs de Krachtcentrale naar het oude dorp, plein 2000 en weer terug naar het strand. Hoe gekker hoe beter is het motto van deze gezellige familie en vrienden wandeltocht. Niet alleen de wandelaars zelf worden uitgedaagd verlicht te gaan, maar ook de op de route worden locaties en Huizen uitgedaagd hun Huizer Lichie extra te laten schijnen in de donkere dagen na kerst. Vooraf en natuurlijk bij terugkomst is er warme glühwein en snert.

      

Maandag 30 december van 12.00 – 17.00 uur is de ‘KidsNplay sportdag’ waarbij de kinderen op het strand, in en om de tent actief binnen en buiten bezig kunnen zijn.  Een Kika beachrun, pannakooi, stoepranden, verschillende racketsporten, een stormbaan, mega jenga, twister en heel veel meer. Meedoen kost € 7,50.

 

Dinsdag 31 december van 12.00 – 17.00 uur wordt een dag waarbij ook de oude tijden herleven en de opa’s en oma’s mee mogen om uitleg te geven bij de ‘KidsNplay Spellendag’. Speel met de hele familie een ronde leuke (oud hollandse) spellen. Meer dan 20 spellen en activiteiten zullen de verwarmde tent vullen.

 

Nieuwjaarsduik 1 januari

De 4e nieuwjaarsduik is een van de vaste highlights van de WinterBoulevard.  De ‘Gebroeders Van der Hulst - Nieuwjaarsduik Huizen’, zoals de duik officieel heet, is een duik van formaat waar jaarlijks 400 duikers aan meedoen en een kleine 2500 bezoekers de boulevard vullen en meegenieten van het koude water spektakel. Naast de duik, waarbij de duikers om 15.00 uur het water in rennen, is er veel aandacht voor gezelligheid en plezier. De duik is er voor iedereen, van jong tot oud waarbij vooral families, vriendengroepen, sportteams of collega’s zich kunnen laten mee te duiken. Deelname voor de eerste 150 aanmelders is gratis, daarna wordt een kleine bijdrage gevraagd. Ieder duiker ontvangt in ieder geval een muts, herinnering en een kop snert.

 

 

Maandag 2 januari staat een informele Nieuwjaar netwerkborrel gepland voor ondernemers, zzp-ers, verenigingsbesturen, en ieder andere organisatie die graag komt proosten, netwerken en waarbij de plannen voor de WinterBoulevard 2020 gepresenteerd worden.  

 

End Plastic Soup Now

De Winterboulevard Huizen zet zich ook dit jaar in voor het project ‘End Plastic Soup’. Een project in samenwerking met de Rotary clubs in Huizen waarbij we ons inzetten voor het verminderen en het bewust worden van ons (eenmalig) plastic gebruik. Een hele uitdaging. Ook voor evenementen en organisatoren.

 

Meer informatie, programma en inschrijven: www.winterboulevardhuizen.nl.